Følg aktiviteterne i
og omkring Logimatic

Nyheder

Ny FotoDok version – opdatér inden uge 42

26. september 2014:

Der er udkommet en ny version af FotoDok, som pga. tekniske årsager og et nyt layout på hjemmesiden skal være installeret inden uge 42.

Du bedes derfor opdatere til den nyeste version via App Store, Google Play butik eller Windows Marketplace.

Du kan kontrollere om du har den nye app, hvis der i ”Hent projekter”-menuens adressefelt står:

http://login.fotodok.dk i stedet for http://fotodok.dk


OBS: Vi opfordrer til at sige det videre til dine kolleger, så ingen vil opleve problemer med skiftet.


Opdel registreringer efter dato

19. maj 2014:

En, måske længe ventet, ny funktion har fundet vej til seneste version af FotoDok websitet. Fremover vil registreringer kunne opdeles efter den dato de blev registreret på websitet.

Opdelingen aktiveres ved at gå ind i opsætningen af projektet, vælge ”Felter til opdeling af registreringer” og herefter vælge ”Dato (Systemfelt)” i den første liste.

Efterfølgende vil registreringerne blive opdelt/grupperet efter deres dato, og en rapport for hver dato kan genereres.


Skift sprog i FotoDok

28. april 2014:

FotoDok websitet er i dag blevet opdateret til version 3.2.19, og denne version indeholder bl.a. én stor ændring: Mulighed for at skifte mellem dansk og engelsk sprog. Når man er logget ind på siden vil der til venstre for ”Log ud” knappen være et dansk og et engelsk flag som kan trykkes på for at ændre sproget efter behov.


FotoDok applikationen på telefonerne understøtter i forvejen både dansk og engelsk, dette skifter automatisk alt efter af hvad sprog telefonen er sat op med.

Vi håber at denne opdatering kan gøre det nemmere for de af vores kunder som har udenlandske ansatte.


Tegn på billederne med FotoDok Pro

20. februar 2014:

I den seneste opdatering af FotoDok til iOS (iPhone/iPad) og Android er der nu kommet en ny feature til FotoDok Pro brugere: Mulighed for at redigere i billeder inden de afsendes.

Efter billedet er taget kan man trykke på ”pensel” ikonet hvorefter et billedredigeringsværktøj startes.Med få tryk kan man tegne og skrive direkte på billedet, og der er ydermere mulighed for at beskære og rotere billedet efter behov.Er du FotoDok Pro kunde og er den nye tegne mulighed ikke dukket op endnu, så sikre dig at du har den nyeste version af FotoDok app’en, og genindlæs de installerede projekter.

Hvis du ikke er opgraderet til FotoDok Pro kan du læse meget mere lige her


Send rapporter som e-mail fra FotoDok.dk

13. februar 2014:

For at gøre det endnu nemmere og hurtigere at administrere rapporterne i FotoDok er det nu blevet muligt at sende disse som e-mails direkte til en valgfri modtager. På denne måde kan man nemt og hurtigt sende nyeste kvalitetssikring til f.eks. en bygherre eller lign.

Find den rapport der skal sendes so e-mail og tryk på knappen


Indtast e-mail adresse på modtageren og tryk Send. Den foruddefinerede tekst i mailen kan evt. ændres efter behov.
FotoDok Pro

10. december 2013:

FotoDok er blevet opgraderet og tilbydes nu i en FotoDok Pro version. Med mange nye effektive funktioner er FotoDok Pro en klar fordel på såvel byggepladsen som kontoret.

De nye funktioner i FotoDok Pro har til formål at gøre applikationen mere effektiv og brugervenlig. Blandt andet kan felterne i FotoDok Pro gøres afhængige af andre felter, således at eks. murerens opgaver ikke indeholder feltværdier vedrørende VVS-arbejdet og omvendt.

Samtidigt med udgivelsen af FotoDok Pro er der tilføjet yderligere nye funktioner til det almindelige FotoDok. En oversigt over de nye funktioner for både FotoDok og FotoDok Pro
kan ses nedenfor:

Funktioner

FotoDok

FotoDok Pro

PDF udskrift
Den enkelte bruger kan vælge at udskrive rapporter i PDF-format.

Checkmark Checkmark

Valgfrit navn på udskrift
Rapporternes titel for de enkelte projekter kan frit ændres.

Checkmark Checkmark

Projektskabelon
Klassificering af skabeloner, så de ikke bliver vist på telefonen.

Checkmark Checkmark

Tekstfelt
Indtast en bemærkning eller kommentar til en registrering.

Checkmark Checkmark

GPS-koordinater
På websitet kan man via Google Maps se, hvor billedet er taget.

  Checkmark

Excel export
Simpel måde at udtrække registreringsinformationer til Excel.

  Checkmark

Zip export
Nem og enkel måde at arkivere hele projektet lokalt.

  Checkmark

Registrering uden billede
Spar tid i situationer, hvor kun registreringsteksten er nødvendig.

  Checkmark

Datofelt
Vælg hurtigt en dato via den indbyggede datovælger.

  Checkmark

Numerisk felt
Hurtig indtastning af tal og tegn via specialiseret tastatur.

  Checkmark

Stregkodefelt
Scan stregkoder og QR koder med telefonens kamera.

  Checkmark

Afhængige felter
Feltet kan tilpasses til at have relationer til andre felter.

  Checkmark

E-mail
Send e-mail med rapport direkte fra websitet.

  Checkmark

Rediger billederne
Tegn, skriv, beskær og roter billederne direkte på telefonen.

  Checkmark

FotoDok Pro benytter samme app på telefonen, så det er ikke nødvendigt at geninstallere for at få FotoDok Pro. Opgraderingen koster 50kr./mdr. ekstra pr. bruger, og alle brugere i virksomheden skal opgraderes, hvis man ønsker at benytte FotoDok Pro.

Kontakt Logimatic for at blive opgraderet på tlf: 9836 7000 eller e-mail: mobile@logimatic.dk


Ny feature: Skabeloner

04. november 2013:

I forbindelse med vores nylige opdatering af websitet er der sket en masse små ting rundt omkring. Det vigtigste er muligheden for at angive sagsmapper og skabeloner som ”skabelon”. Sætter man flueben i ”Er skabelon” checkboksen vil projektet ikke blive vist på listen når man henter nye projekter og sagsmapper ind på sin smartphone.

Skabeloner 1

Dette giver den fordel at man f.eks. kan lave en sagsmappe kaldet ”Kontrolplaner” og herunder lave skabelon projekter som passer til de forskellige arbejdsopgaver man udfører i sin virksomhed. Når en ny sag påbegyndes er det nemt at trykke ”Opret ny sagsmappe ud fra eksisterende…” på forsiden af FotoDok websitet, vælge sin skabelon sagsmappe og herefter de arbejdsopgaver man har brug for på den pågældende sag.

Skabeloner 2
      
  

Nyt ikon og sprog

31. oktober 2013:

FotoDok er gået igennem en mindre men tiltrængt opdatering. Væk er det gamle FotoDok ikon som viste en traditionel ”Nokia telefon”, og i stedet har vi lavet et nyt og moderne ikon som vi håber, vil falde i god smag hos vore brugere. FotoDok på iOS enheder er derudover også blevet opdateret med et nyt layout der er mere i tråd med de 2 andre platforme, og derudover ser mere skarp ud på enheder med ”retina” skærm.

Sammen med disse ændringer i applikationerne har vi indført understøttelse af engelsk også. Det betyder at det bliver lettere for engelsktalende brugere at bruge applikationerne, og det eneste det kræver, er at telefonens sprog er sat til engelsk. Bemærk at navngivning af felter og værdier ikke berøres af denne opdatering, disse tekster bestemmer man stadig helt selv.

Opdateringerne til applikationerne er på vej, og vi anbefaler at opdatere så snart det er muligt, så de nye tiltag også kommer dig til gode.

      
  


Mød os i Hjørring d. 5. september

30. august 2012:

Onsdag d. 5. september kl. 16:30 – 19:30 afholder EUC Nord i Hjørring et fyraftensmøde med titlen ”Digitale værktøjer til byggeriet”.

Logimatic vil være til stede som leverandør og vil i en præsentationsrunde fortælle om FotoDok. Efterfølgende vil der være workshops med de fremmødte leverandører, og her fortæller vi om både FotoDok og DigiTjek til alle interesserede.

      
  


FotoDok – nu også på Windows Marketplace

1. maj 2012:

FotoDok familien har i dag fået endnu et medlem, og kan nu også benyttes af vores kunder med Windows Phone telefoner.

I foråret 2011 meddelte Nokia at de fremover ville satse på det nye mobile operativsystem Windows Phone fra Microsoft. Med Lumia 800 og Lumia 710 har Nokia leveret deres første Windows Phone telefoner på det danske marked – og de er blevet rigtigt godt modtaget.

Logimatic er selvfølgelig klar til at byde Microsoft og Nokia velkommen, og lancerer derfor allerede nu vores Windows Phone version af FotoDok, som kan hentes fra Windows Marketplace her

Med den nye version er FotoDok nu til stede på de 3 vigtigste platforme, iOS (iPhone/iPad), Android og Windows Phone, og følger dermed vores målsætning om at understøtte de telefoner kunderne har, og ikke kræve specifikke telefoner for at kunne benytte løsningen.

Udover Nokia har flere af de større telefonproducenter lanceret modeller med Microsofts bud på hvordan smartphones skal opleves anno 2012. Dette gælder blandt andet HTC, Samsung og LG.

Windows Phone platformen har samme fordele som Android, og der vil komme et bredt udvalg af telefoner, både hvad angår pris, kvalitet og funktionalitet.

Blandt andet lancerer Nokia senere på året Lumia 610, en model som forventes at komme til at koste omkring 1.800 kr. og som vi forventer at se en del i FotoDok sammenhæng.

Du kan læse meget mere om FotoDok her, og er selvfølgeligt meget velkommen til at kontakte os for at få oprettet en uforpligtende prøvekonto og mere information om løsningen.

Vi er sikre på, du ikke vil fortryde det.

      
Copyright Nokia 2012
  


Dansk Byggeri angiver FotoDok og DigiTjek som redskaber til at sikre en bedre bundlinje

19. maj 2011: I den forgangne uge har Dansk Byggeri og 3F på baggrund af en analyse foretaget af Quartz+Co iværksat en kampagne, der skal hjælpe med at vende den negative udvikling inden for byggeriet i Danmark. Dansk Byggeri og 3F peger i den forbindelse bl.a. på FotoDok og DigiTjek fra Logimatic som værktøjer til projekter, der skaber løbende forbedringer.

Kampagnen ”Byggeri og anlæg - øget produktivitet og bedre bundlinje” er igangsat med fokus på de små og mellemstore virksomheder. Med kampagnen fokuseres der på at øge produktiviteten og resultatet direkte på bundlinjen.Blandt andet arrangerer Dansk Byggeri 14 fyraftensmøder rundt om i landet, hvor alle små og mellemstore virksomheder inviteres til at kickstarte arbejdet med øget produktivitet og bedre bundlinje. På fyraftensmøderne vil der være mulighed for få mere kendskab til flere it-værktøjer som kan være effektive i virksomhedens hverdag. Læs eventuelt mere her på kampagnens hjemmeside på http://danskbyggeri.dk/for+medlemmer/bedre+bundlinje.

Som en del af kampagnen fortæller 12 virksomheder om konkrete tiltag, der har hjulpet dem til en bedre bundlinje. To af de tolv tiltag som omtales er udviklet af Logimatic med produkterne FotoDok og DigiTjek. Om FotoDok kan du blandt andet læse om entreprenørfirmaet Østergaard A/S som bruger FotoDok og "sparer tid med smartphones".

Ligeledes kan du læse om totalentreprenørfirmaet B. Nygaard Sørensen fra Herlev, der indførte digitale mangellister ved fejl- og mangelgennemgang med programmet DigiTjek. Derved mere end halverede de deres tidsforbrug og fik færre fejl blandt andet ved at den rette håndværker modtager de rette mangellister udelukkende med information som er relevant for ham.

Læs evt. mere om hvordan de forskellige løsninger kan hjælpe med at effektivisere dig og din virksomhed på produktsiderne om FotoDok eller DigiTjek, eller kontakt os på mobile@logimatic.dk, så vi kan hjælpe dig på vejen mod en øget produktivitet og bedre bundlinje.Mød Logimatic på De Digitale Dage 2011

11. april 2011: Igen i år inviteres den nordjyske byggesektors fødekæde til fælles videndeling, udvikling og udbredelse af det digitale byggeri. Dagene er arrangeret af byggeriets nordjyske uddannelsessteder som blandt andet består af UCN Teknologi & Business, Aalborg Universitet, EUC Nord, Tech College Aalborg og SmartCityDK. Arrangementet afholdes den 13., 14. og 15. april 2011 på UCN, Porthusgade 1, 9000 Aalborg.

Logimatic deltager i arrangementet med en stand, hvor vi vil præsentere vores to produkter DigiTjek og FotoDok, som gør udbredelsen af det digitale byggeri nemmere og mere effektivt. Vi glæder os også til at benytte lejligheden til at få interessante diskussioner om mulige nye it-løsninger til det digitale byggeri med nogle af branchens mange visionære aktører, som deltager i arrangementet. På De Digitale Dage vil det være muligt at få en demonstration af FotoDok på vores stand, men det vil også være muligt at hente en prøveversion af FotoDok ned på din egen smartphone, hvis du har en Iphone eller Android telefon.

Du kan læse mere om de digitale dage på http://www.dedigitaledage.dk, hvor du også har mulighed for at tilmelde dig til nogle af de spændende arrangementer og foredrag i forbindelse med dagene.

Vi håber at se dig til en spændende snak en eller flere af dagene.
Det Digitale Byggeri laver videoreportage om FotoDok

22. februar 2011: FotoDok-løsningen til kvalitetssikring, tilsynsnotater og fotodokumentation bliver brugt af f.eks. murere, tømrere, malere, totalentreprenører, arkitekter og andre til både små, mellem og store byggesager.

Senest har Det Digitale Byggeri under Dansk Byggeri lavet en videoreportage om brugen af FotoDok. Formålet med videoreportagen er at gøre det tydeligt for andre parter i byggebranchen, hvordan en løsning som FotoDok kan spare både tid og besvær.

I videoen forklarer brugere hvordan FotoDok hjælper dem med at spare meget af det manuelle arbejde med at samle billeder og tekster til kvalitetssikringsdokumenter. Det bliver også fortalt, hvordan FotoDok kan læres på få timer, hvorefter man er godt igang.

Hvis du har lyst til at høre mere om FotoDok-løsningen kan du læse mere her på hjemmesiden eller ved at kontakte Logimatic for en uforpligtende demonstration og snak om, hvordan løsningen kan hjælpe i jeres byggesag.

Herunder er vist skærmbilleder fra videoreportagen, som du kan se i sin helhed ved at klikke på dette link

FotoDok


Bella Sky Hotel, Nordens største hotel, vælger DigiTjek-løsningen for at sikre en mangelfri aflevering

14. januar 2011: Mandag d. 16. maj 2011 åbner Københavns nye vartegn Bella Sky Hotel. Hotellet bliver med sine 23 etager, 814 designer værelser og 30 møde- og konference-rum Nordens største hotel, som samtidigt byder sine gæster på en fantastisk arkitektur.

I arbejdet med sikre en mangelfri aflevering har bygherren Bella Center valgt at benytte DigiTjek-løsningen til at bevare det digitale overblik i mangelafhjælpningsfasen.

Baggrunden for dette valg har blandt andet været DigiTjeks muligheder omkring nem og hurtig angivelse af manglers placering på digitale plantegninger. Samtidigt har det været en vigtig parameter at DigiTjek tilbyder fuld funktionalitet og overblik uanset om computeren aktuelt har internet-forbindelse eller ej. Endeligt har det været vigtigt at DigiTjek gemmer en komplet historik for alle mangler, der i hele processen til endelig godkendelse kan bruges til at bevare overblikket over den aktuelle status på en mangel.

Arbejdet med DigiTjek på Bella Sky Hotel har i skrivende stund stået på i omkring en måned, og de foreløbige erfaringer fra mangelafhjælpningsholdet er meget positive, selvom DigiTjek for de fleste på sagen har været et nyt bekendtskab.

Læs evt. mere om hvordan DigiTjek-løsningen kan hjælpe med at effektivisere mangelafhjælpningen på din byggesag eller kontakt os på mobile@logimatic.dk for en uforpligtende demonstration af løsningens muligheder, uanset om dit byggeri er småt, mellem eller stort.


Bella Sky Hotel


Nu kan du også få FotoDok til Android mobiltelefoner

5. januar 2011: FotoDok-løsningen til nem og hurtig fotodokumentation via mobiltelefonen kan nu også benyttes af vores kunder med Android mobiltelefoner.

Android har gennem 2010 vundet mere og mere udbredelse og store mobiltelefonproducenter som HTC, Sony Ericsson og Samsung har alle leveret telefoner til denne platform. Dette giver et bredt udvalg af telefoner både hvad angår pris og funktionalitet.

Med understøttelsen af Android forfølger vi vores mål med at understøtte de mobiltelefoner som kunderne har, i stedet for at kræve special-telefoner/-PDA’er af vores kunder.

FotoDok til Android er allerede taget i brug af flere kunder og tilbagemeldingerne har været yderst positive. Logimatic fortsætter traditionen med at lave brugervenlige versioner på tværs af platforme.

Du kan læse meget mere om FotoDok her, og er selvfølgeligt meget velkommen til at kontakte os for en uforpligtende demonstration af løsningen. Vi er sikker på du ikke vil fortryde det.

        
Se ældre nyheder her
Vores kunder går lige fra små fagentreprenører til nogle af Danmarks største totalentreprenører og rådgivere. Se eksempler på nogle af dem herunder:
Arkitektfirma Hune & ElkjærMT Højgaard
Logimatic - Sofiendalsvej 5 - DK - 9200 Aalborg SV - Telefon: +45 9634 7000 - Email: mobile@logimatic.dk